19/06/2024
Najnovije vesti
Kreativna radionica Pinokio predškolci upoznavanje edukacija o novim zanimanjima poslovna orijentacija Dom zdravlja Valjevo Služba hitne medicinske pomoći i transporta Objektiva.rs Valjevo FOTO Branko Petrović

PREDŠKOLCI IZ KREATIVNE RADIONICE PINOKIO POSETILI SLUŽBU HITNE POMOĆI

Autor 04/11/2022

Tridesetak predškolaca iz Kreativne radionice Pinokio sa vaspitačima posetili su Dom zdravlja Valjevo kako bi saznali na koji način radi Služba hitne pomoći i medicinskog transporta.

Mališane je dočekala i dobrodošlicu im poželela direktorka dr Bojana Janković, pričajući im na prijemčiv način o zdravlju i lečenju ljudi. Načelnik Službe hitne pomoći dr Dejan Branković deci je pokazao prostorije službe i opremu koju upotrebljavaju. Zatim je sa kolegama demonstrirao javljanje na telefonski poziv i polazak na hitnu intervenciju.

Deca su sve pažljivo pratila uz veliko interesovanje i pregršt pitanja. Interesantno i veoma korisno da brojni mališani znaju pozivni broj Hitne pomoći – 194. Veliku pažnju privukle su im crvene uniforme i sadržaj torbi koje na intervenciju nose zaposleni u Hitnoj pomoći.

Medicinski tehničari i vozači su se potrudili da “pinokijevcima” pokažu i detaljno objasne sve o sanitetu i opremi u vozilu. Mališane je oduševila kratka vožnja po parkingu uz neizostavno uključenje rotacije i sirene.

U Kreativnoj radionici Pinokio u Valjevu na interesantan način predstavljaju predškolcima različita zanimanja. Povremeno roditelji pripreme prezentaciju profesije kojom se bave, a sa svojim vaspitačima rado odlaze i na edukativne šetnje. Zanimljiva poseta mališana iz vrtića Pinokio Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Valjevo upotpunjena je balonima i posluženjem, sokovima i voćem, za drage goste.