13/07/2024
Najnovije vesti
Sportsko srce Zvezdara teatar Centar za kulturu Valjevo Objektiva.rs april 2022

PREDSTAVA SPORTSKO SRCE

Autor 14/04/2022

Pozorišna predstava Sportsko srce Zvezdara teatra gostuje 21. aprila 2022. godine, od 20 sati, na velikoj sceni Centra za kulturu u Valjevu.

Pored naše Valjevke Nele Mihajlović, u predstavi Sportsko srce igraju popularni Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Nikola Šurbanović i Aleksandra Đurica.

Ulaznice su prodaji od petka, 15. aprila, na velikoj blagajni. Radno vreme tokom sedmice i u subotu je od 9 do 11 sati i posle podne, od 17do 20 časova. Cena ulaznica u prvoj i drugoj zoni 1000 dinara, u trećoj zoni je 800 dinara.

Pisac, Đorđe Milosavljević o predstavi Sportsko srce je rekao: “Ovo je drama o jednom prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju.

I da – njih petoro sreću se u pečenjari na Gornjem Zemunu, koju vodi pomenuti prezreni otac, i to baš na dan, kad su u finalu svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji igrale reprezentacije Francuske i Hrvatske.

Šta još da pisac napiše, a da već nije napisao u dvanaest hiljada i kusur reči dramskog teksta, koje ćete čuti na sceni? Uprkos preziru, sramu, odbačenosti, otuđenosti, očajanju, autodestruktivnosti, razočaranosti, mahnitosti i Dedinju – ovo je komedija. Rizikujući da vam na ovom mestu otkrijem previše, reći ću i da je to, pre svega, priča o opraštanju i pomirenju.”

Prema rečima reditelja ove predstave Zvezdara teatra, Milana Karadžića: “Ono što me u pozorištu najviše zanima privuklo me je ovom komadu, a to je sudar različitih svetova, autentičnost likova i raspon od tragičnog do komičnog u priči. Ovde se sukobljavaju jedan pretenciozan,snobovski, umišljen svet sa stradalnim, ali autentičnim svetom skorojevića, što istovremeno proizvodi i tragične i komične efekte. Preokreti u sudbini likova su više nego izazovni za glumce. Zato sam bio inspirisan da režiram „Sprotsko srce“ sa namerom da predstava verno oslika našu stvarnost koja je istovremeno i smešna i tužna.