19/04/2024
Najnovije vesti
vatromet 2022 foto Dragan Krunić Objektiva.rs

Božićno seoce 2024.

Autor 03/01/2024

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog Gospodina Isihija, Turistička organizacija Valjevo u saradnji sa Hramom Vaskrsenja Hristovog, i uz podršku Grada Valjeva, održava manifestaciju Božićno seoce, od 5. do 7. januara 2024. godine.

U susret najradosnijem prazniku tokom manifestacije Božićno seoce, od Tucindana do Božića, na platou ispred Sabornog Hrama Vaskrsenja Hristovog u Valjevu, uz bazar, biće priređena predstava i radionice za decu, prćeni muzičkim i folklornim nastupima.

U petak, 5. januara, u 10 časova, počinje da radi bazar na platoi ispred Sabornog Hrama. U 12 časova je predstava za decu “Zlatokosa i princ” pozorišta “Jelenica” iz Beograda. Od 13 časova je radionica za decu, za izradu božićnih ukrasa i čestitki, u zavisnosti od vremenskih prilika biće održana na platou ili u Hramu Vaskrsenja Hristovog.

Od 17 sati je večernje bogosluženje u Hramu Vaskrenja Hristovog. Potom, od 17 sati i 30 minuta je otvaranje manifestacije Božićno seoce uz nastup učenika valjevske Muzičke škole (od 17 i 45), zatim Dečjeg hora Sabornog Hrama (od 18 časova)  i koncert CZNTK Abrašević (od 18 i 45).

Saborni-hram-2021-paljenje-badnjaka-foto-Dragan-Krunic
Foto Dragan Krunić Objektiva.rs

U subotu, 6. januara, od 7 časova je jutarnja Sveta liturgija u Sabornom Hramu. Od 10 časova, počinje da radi bazar, kada svi posetioci imaju priliku za nabavku ukrasa i prazničnih darova samostalnih zanatlija i kreativaca.
Na Badnje veče, od 16 sati, je večernje bogosluženje u Hramu Vaskrsenja Hristovog. Nakon 16 i 30, sledi osvećenje i paljenje badnjaka. Od 16 sati i 45 minuta, je nastup Mile Pavlović i grupe Kvintet iz Valjeva, a potom sledi vatromet.

Prvu Svetu Liturgiju, od 23 sata, služiće Njegovo Preosveštenstvo Episkom valjevski Gospodin Isihije u Hramu Vaskrenja Hristovog, dok je druga, 7. januara, od 5 časova ujutru. Na Božićno jutro, u nedelju, 7. januara, Sveta Liturgija je od 8 časova, u Hramu Svetog Nektarija u Valjevu.

Manifestaciju Božićno seoce 2024. godine, uz podršku lokalne uprave Grada Valjeva, pripremaju Saborni Hram i Turistička organizacija Valjevo. Već za 14. januar TO Valjevo najavljuje Zimski festival vina i rakije na platou kod Centra za kulturu uz nastup Valjevke Marine Tadić.

Raspored bogosluženja za vreme Božićnih praznika u hramovima u Valjevu – možete pročitati OVDE