14/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Formiran Opštinski odbor  POKS Mionica
FOTO-IZVOR-POKS-osnovan-OO-Mionica-06-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-kolubarski-region-News-Serbie

Formiran Opštinski odbor  POKS Mionica

Autor 24/06/2024

U nedelju, 23. juna 2024. formiran je Opštinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije Mionica. Za predsednika je izabran Radenko Đuričić, navedeno je u saopštenju za javnost.

„U prisustvu članova GrO Valjevo, OO Mionica i dva koordinatora Izvršnog odbora POKS-a Boška Rankovića i Marije Ilić, za predsednika OO Mionica, na Izbornoj skupštini, odlukom 52% članstva OO Mionica izabran je dosadašnji poverenik pomenutog odbora – Radenko Đuričić, preduzetnik, otac dvoje dece. Na čelnim funkcijama pomenutog odbora izabrani su: zamenik predsednika OO Branko Tešić, potpredsednik OO Milan Davidović, poverenik Foruma žena Snežana Liknić, sekretar OO Dragana Sajić i predsednik IO OO Miloš Radosavljević.

Kao što je i vama, medijima, poznato, sledeće godine bi trebali biti lokalni, redovni, izbori u Mionici, gde će se birati nova mionička vlast. Odabrao sam prvi krug ljudi, koji će se iz dana u dan širiti. U planu mi je osnivanje mesnih povereništava u Mionici i preprema za lokalne izbore.

Za sada mi je rano da pričam o potencijalnim koalicijama, ali prvenstveno bih zadržao saradnju sa NDSS u Mionici i nastupio kao koalicija NADA, po ugledu na republičku koaliciju. Naravno, do izbora ima još, te je rano pričati o tome, ali to je neko načelno mišljenje novoformiranog OO. Nećemo odbiti pregovore sa opozicionim, nacionalnim i patriotskim udruženjima, ali prvenstveno ćemo se truditi na jačanju samog POKS-a.

Ono što sada mogu obećati, jeste da ni protiv koga neću voditi prljavu kampanju, pa čak ni protiv onih koji uveliko protiv mene istu vode, a sebe nazivaju monarhistima i velikim patriotama. Ja sam pravi monarhista i u mom srcu prvo je Gospod, zatim porodica, a onda Kralj i POKS, tu nema mesta za sujetu, mržnju, a ni osvetu. Pre svega sam porodičan čovek, koji je vaspitan u patrijarhalnom okruženju, te mi moje vaspitanje ne dozvoljava da se ponižavam odgovarajući ikome na laži i klevete.

U planu mi je širenje odbora po svim selima, gde već sada imam spremne neke od Poverenika. Nakon godina provedenih u POKS-u, kao običan član, mogu da zahvalim centrali svoje stranke, što mi je omogućila da se nađem na čelu jednog odbora.

Zahvalnost dugujem i Koordinatoru Kolubarskog okruga Mariji Ilić, koja nam je u proteklom periodu bila na raspologanju celodnevno, kao i Bošku Rankoviću, Koordinatoru za saradnju sa Četničkim i Nacionalnim organizacijama, koji nam je takođe uvek na raspolaganju, izjavio je novoizabrani predsednik OO POKS Mionica Radenko Đuričić.

POKS Valjevo biće na raspolaganju kolegama iz Mionice i uvek ćemo nastojati da im u svakom obliku pomognemo, iako je ovaj odbor dovoljno jak i sam da iznese kampanju. Kao Koordinator Izvršnog odbora za Kolubarski okrug mogu reći da sam ponosna na ovaj odbor i na Radenka, koji je pokazao i dokazao svoju angažovanost za stranku. Nadamo se dobrom uspehu Opštinskog odbora Mionica na predstojećim izborima, izjavila je Marija Ilić, koordinator za Kolubarski okrug.“