29/05/2024
Najnovije vesti

Nerešeno protiv lidera

Autor 28/04/2024

Fudbaleri Budućnost Krušika 2014 podelili su bodove protiv lidera prvenstva, ekipe Borca iz Čačka u utakmici 23. kola Srpske lige Zapad.

Na stadionu u parku Pećina utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1 ( 0:1 ). Blagu inicijativu pokazali su gosti na početku utakmice i veoma rano došli do vođstva od 0:1. Nakon brze akcije po krilu i odličnog ubacivanja lopte u kazneni prostor Budućnosti odlično se snašao Vranić i doveo goste u vođstvo 0:1.

Nakon vođstva gostiju, domaći igrači, koji su stiče utisak sa previše respekta prema gostima ušli u utakmicu, su počeli sa boljom igrom i češćim napadima ka golu Borca. Čvrsta odbrana Čačana nije dozvoljavala iznenađenja, ali treba izdvojiti dobru akciju domaćih fudbalera sredinom prvog poluvremena po desnoj stani, kada se Starčević dobro oslobodio svoga čuvara i sa 17 – 18 metara uputio snažan žut ka golu Stanića koji je zaustavila prečka.

U drugom poluvremenu viđena je mnogo bolja igra domaće ekipe koja je od prvog minuta krenula ka golu gostiju. Brzim napadima po krilnim pozicijama, dobrom pas igrom i ubacivanjem lopte pred gol gostiju ređali su se napadi Budućnosti.

Uspešno izblokirana akcija Borca

Najpre je Jakovljević u 55. minutu zapretio nakon dobre akcije. Šutirao je nekoliko metara udaljen od gola, ali su gosti izblokirali njegov udarac. Do izjednačenja je došlo u 66. minutu kada je Starčević odlično prodro po levoj strani, uputio snažan udarac ka golu gostiju, golman Stanić je uspeo na kratko da odbije loptu koju je u velikoj gužvi Pavle Stojanović majstorski glavom smestio u mrežu.

Nakon izjednačujućeg gola domaći igrači nisu se zadovoljili već su krenuli na sve ili ništa. Očigledno bolje fizički pripremljeni od lidera na tabeli probijali su sa svih strana, ali je nedostajala završnica. Borac je pri kraju utakmice uspeo da napravi nekoliko akcija ubacivanjem visokih lopti u 16-terac Budućnosti, ali je sve proteklo bez promene rezultata.

Šef stručnog štaba Budućnost Krušika Kosta Marković ima razloga da bude zadovoljan. Protiv lidera na tabeli odigrana je tvrda utakmica, čini se da je nerešen rezultat najpravedniji ishod. Mlada ekipa pokazala je da sazreva i već se izdvajaju lideri tima. Ono što raduje, na terenu se oseća “hemija” između igrača. Primetna je odlična saradnja u svim lilnijama, a igrači sa klupe opravdavaju poverenje. Sam Kosta Marković je svakako velika podrška sa klupe jer 90 minuta savetima bodri igrače i ukazuje na propuste. Uostalom, pri izjednačenju, trk strelca ka treneru i klupi i radost sa njima celog tima pokazatelj je da igrači “dišu” jednu priču.

Slavlje igrača Budućnost Krušika nakon izjednačujućeg gola

U subotu je nastavak prvenstva. Budućnost Krušik gostuje protiv ekipe Vrelo Sporta u Banjanika, poslednje plasirane ekipe na tabeli. Vrelo Sport je u prvom delu prvenstva u Valjevu izvuklo bod, jer je bilo 0:0, ali njihove igre u prvenstvu i plasman na tabeli ukazuju da su siguran putnik u niži rang. Ipak, izvesno je da Budućnost Krušik čeka teška utakmica.

Na jučerašnjoj utakmici na poziv rukovodstva Budućnost Krušika pristalice Brđanske inicijative postavili su štandove na kojima su navijači koji se poslednjih meseci vraćaju na stadion, mogli da kupe razne proizvode iz domaće kuhinje, ili pak doniraju novac namenjen za lečenje obolele Iskre Savić. Ovom akcijom juče je prikupljeno 105.000 dinara.

Iskra Savić i organizatori pomoći- Brđanska inicijativa

Budućnost Krušik je juče nastupila u sastavu: Milinković, Ivanović, Ranisavljević, Đermanović, Jakovljević, P. Stojanović (od 75. Nešković), Starčević (od 96. N. Stojanović), Đurić (od 68. Pavić), Milovanović, Ašković (od 46. Panić), Petrović