17/07/2024
Najnovije vesti
Branka Rosić Gradska uprava Valjevo FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs vesti News Serbie kolubarski region

Osnovci borave u Čanju

Autor 20/06/2024

U organizaciji Grada Valjeva, iz sredstava Lokalnog akcionog plana za decu, već četiri dana u Čanju borave osnovci iz seoskih osnovnih škola.

“I ove godine, peti put za redom Grad Valjevo je organizovao odlazak dece na Crnogorsko primorje. Reč je o deci iz socijalno i materijalno ugroženih područja. Sve seoske škole su dale predloge koje je usvojio Lokalni akcioni plan za decu”, rekla nam je Branka Rosić zamenik načelnika Gradske uprave Valjeva i sekretar Lokalnog akcionog plana za decu.

Polazak dece u Čanj- foto Dragan Krunić

Deca su smeštena u hotelu Monte mare u Čanju i imaju obezbeđeno sedam punih pansiona. Uz njih su dva instruktora plivanja, dve učiteljice i lekar.

“U januaru mesecu tradicionalno organizujemo za najbolje đake valjevskih osnovnih škola odlazak na planinu. Pretpostavljam da će to ponovo biti Divčibare, kao što je to bilo i u prethodne dve godine. Već 6.jula se završava javna nabavka za nabavku besplatnih udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda za gradske i seoske škole. Sledeće nedelje startuje i besplatna škola plivanja u Petnici koja je predviđena za 180 polaznika. U pitanju su đaci prvaci iz gradskih osnovnih škola. Trudimo se da podjednako budu zastupljena deca i iz gradskih i seoskih škola u okviru Lokalnog akcionog plana za decu.”

Podsećanje – U zgradi socijalnog stanovanja u Valjevu 20 stanova za nove početke 58 korisnika – možete pročitati OVDE