08/10/2024
Najnovije vesti
Radovan-Mica-Trnavac-portret-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

Dan sećanja na Radovana Trnavca Miću

Autor 08/10/2024

Internacionlani umetnički studio organizuje Dan sećanja na Radovana Trnavca Miću, u utorak, 8. oktobra 2024. godine, u 18 časova, u Galeriji Studija.

Prema navodu organizatora, u prisustvu Mićine porodice, tima Internacionalnog studija, Mićinih kolega, prijatelja i poštovalaca njegovog lika i dela, zajednički ćemo odati počast ovom velikom čoveku i umetniku, idejnom tvorcu Studija, koji je nedavno napustio ovozemaljski svet. Još jednom ćemo evocirati uspomene i prisetiti se njegovog života i umetničkog stvaralaštva, podsetiti na njegov predan i uspešan rad na vrlo značajnom projektu spajanja naroda i različitih kultura, na sve što je uradio za grad Valjevo, ali i srpsku i svetsku umetnost i kulturu.

Internacionalni umetnički studio nastaviće da čuva, neguje i sa ponosom nosi ime Radovana Trnavca Miće, onako kako dolikuje ovom velikanu, koji je nesumnjivo ostavio dubok i neizbrisiv trag u umetnosti. Postojaće i trajati kroz najlepše uspomene, a pre svega kroz buduće programe i projekte Internacionanog umetničkog studija koji će biti posvećeni Mići. Od naredne godine Studio će ustanoviti godišnju nagradu za najbolje mlade likovne stvaraoce koja će nositi ime Radovana Trnavca Miće.

Takođe, Mićina ćerka Milica i unuka Marija odlučile su da osnuju fondaciju koja će nositi Mićino ime, sa ciljem da se svake godine podrže mladi likovni umetnici. Fondacija će raditi u saradanji sa Internacionalnim umetničkim studijom.