19/09/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Vatrogasci – spasioci održali pokaznu vežbu spasavanja u OŠ Milovan Glišić u Valjevu (audio&video)
Vatrogasci-spasioci-i-ucenici-i-nastavnici-OS-Milovan-Glisic-Valjevo-svi-13-09-2024-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-vesti-kolubarski-region-News-Serbie

Vatrogasci – spasioci održali pokaznu vežbu spasavanja u OŠ Milovan Glišić u Valjevu (audio&video)

Autor 13/09/2024

U periodu od 13. do 19. septembra Sektor za vanredne situacije nizom programa obeležava slavu i još jednu godišnjicu od osnivanja 17. septembra 2017. godine.

Aleksandar-Rakic-nacelnik-vatrogasne-jedinice-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-vesti-Valjevo
Komandant Vatrogasno – spasilačke brigade Valjevo, Aleksandar Rakić FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs

Prema rečima komandanta Vatrogasno – spasilačkog bataljona Valjevo, Aleksandra Rakića, pored edukacije mališana, uzrasta od drugog do petor razreda, tokom pokazne vežbe prikazali su način na koji obučeni vatrogasci spasavaju ugrožene osobe.

Tom prilikom je ukazao na činjenicu da je tokom jula i avgusta ove godine bilo za oko 80% više intervencija zbog požara, prvenstveno na otvorenom, nego li u istom periodu 2023. godine; istovremeno napominjući da treba spremno dočekati i predstojeću grejnu sezonu.

Tokom obeležavanja Dana osnivanja Sektora za vanredne situacije, 17. septembra, biće održan niz programa, rekao je komandant Rakić.

direktorka-OS-Milovan-Glisic-Natasa-Badovinac-13-09-2024-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-vesti-kolubarski-region-News-Serbie-Europe
Nataša Badovinac, direktorka Osnovne škole “Milovan Glišić” na Brđanima u Valjevu FOTO Snežana Jakovljević Krunić za Objektiva.rs

Učenicima od drugog do petog razreda Osnovne škole Milovan Glišić na Brđanima u Valjevu bilo je veoma interesantno da prate pokaznu vežbu spasavanja, a tome su prethodila i predavanja o mogućim  situacijama pri čemu je neophodno zatražiti pomoć vatrogasaca – spasilaca, naznačila je direktorka OŠ Milovan Glišić, Nataša Badovinac.

Vatrogasci-spasioci-pokazna-vezba-u-OS-Milovan-Glisic-Valjevo-pena-13-09-2024-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-vesti-kolubarski-region-News-Serbie-Europe
Vatrogasci-spasioci pokazna vežba u OŠ Milovan Glisić Valjevo FOTO Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs

U završnici pokazne vežbe, pripadnici Vatrogasno – spasilačkog bataljona Valjevo objasnili su učenicima u kojim situacijama upotrebljavaju penu za gašenje požara, pokazavši kako to izgleda na otvorenom prostoru.