19/09/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Izložba i promocija knjige dr Vladimira Krivošejeva “Svetla slobode: Oslobođenja Valjeva od 1788. do 1944. godine“
Svetla-slobode-prof-dr-Vladimir-Krivosejev-izlozba-i-promocija-knjige-09-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-kolubarski-region-Balkan-News-Serbie-Europe

Izložba i promocija knjige dr Vladimira Krivošejeva “Svetla slobode: Oslobođenja Valjeva od 1788. do 1944. godine“

Autor 16/09/2024

U sredu, 18. septembra 2024. godine, od 19 časova, u Narodnom muzeju u Valjevu otvaranje izložbe i promociji monografije pod nazivom Svetla slobode: Oslobođenja Valjeva od 1788. do 1944. godine, istoričara dr Vladimira Krivošejeva, muzejskog savetnika u Narodnom muzeju Valjevo.

Prema najavi organizatora, Svetla slobode donosila su valjevskom kraju mir čije je trajanje zavisilo od opštih istorijskih prilika. U tom smislu, istraživanja donose i neke novine, posebno oko datuma oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu, o čemu će više biti reči na promociji monografije čiji su recenzenti istoričari, naučni eksperti za različite istorijske periode: dr Kosta Nikolić, naučni savetnik iz Instituta za savremenu istoriju, dr Nedeljko Radosavljević, naučni savetnik i dr Milić Milićević, viši naučni saradnik iz Istorijskog instituta, dr Dalibor Denda, vanredni profesor , viši naučni saradnik iz Instituta za strategijska istraživanja, i dr Nemanja Dević, naučni saradnik iz Instituta za savremenu istoriju.

Podsećanje – Odličan koncert u Modernoj galeriji (VIDEO) – ovde