06/10/2024
Najnovije vesti

Rukometaši Metalca poraženi u Lapovu

Autor 01/10/2024

U drugom kolu Srpske lige Zapad rukometaši Metalca poraženi su u Lapovu od istoimene ekipe rezultatom 32:26 (14:7).

Znatno pojačana ekipa Lapova u odnosu na prošlu sezonu silovito je krenula od prvog zvižduka. Jakom odbranom i efikasnim napadom domaća ekipa povela je sa 6:1, trgli su se valjevski rukometaši za rezultat 6:3, ali domaći igrači nisu dozvoljavali iznenađenja. Efikasni Radenković i Poskurica bili su nerešiva enigma pa se na poluvreme otišlo sa sedam golova prednosti za Lapovo- 14:7.

U drugom poluvremenu situacija se nije promenila. Metalac se primakao na 15:11, ali je semafor u 41. minutu pokazao 22:12 za domaćina što je bio dovoljan pokazatelj da nema šanse za preokret. U preostalom delu već rešene utakmice valjevska ekipa je uspela da smanji rezultat na 32:26.

Metalac je ovu utakmicu igrao bez Nedića, Grbića, Antonijevića i golmana Obradovića pa bi se moglo reći da oslabljeni sastav i nije mogao više. Najefikasniji igrači valjevske ekipe u Lapovu su bili Mandić sa osam, Milinković sa šest, Puretić i Ćaćić sa po četiri pogotka, dok je u domaćoj ekipi Radenković postigao devet a Poskurica sedam golova.

U sledećemo kolu Metalac u Hali sportova dočekuje ekipu Radničkog iz Kragujevca.