06/10/2024
Najnovije vesti

Budućnost Krušik poražena u Užicu

Autor 02/10/2024

Još jedna loša partija valjevskih fudbalera rezultirala je novim porazom u šestom kolu Srpske lige Zapad. Jedinstvo Putevi je sasvim zasluženo savladalo Budućnost Krušik rezultatom 2:0.

Domaćin je poveo već u 4.minutu prvog poluvremena. Krenula je akcija sa desne strane, lopta je ubačena u kazneni prostor valjevaca, na kratko izbačena na ivicu 16-terca, usledio je šut Krivokapića, lopta je zakačila Petrovića promenila smer i završila u mreži nemoćnog golmana Milinkovića.

Napadali su valjevski fudbaleri, ali njihove akcije nisu bile dovoljno opasne da ugroze gol domaće ekipe. Kada se očekivao kraj prvog poluvremena u 44. minutu opet je sreća okrenula leđa fudbalerima Budućnost Krušika. Nakon slobodnog udarca valjevskog tima krenula je akcija Jedinstvo puteva po desnoj strani, lopta je odigrana na levu stranu ka Lazoviću koji je uputio dugu loptu u levu stranu kaznenog prostora Budućnost Krušika, uklizao je na nju Ašković, prilikom izbacivanja lopta je pogodila u leđa Mitrovića, odbila se u sredinu kaznenog prostora, na nju natrčao Gajić i doveo svoj tim u vođstvo od 2:0.

Drugo poluvreme prošlo je u jalovim napadima Budućnost Krušika, a najveću šansu za povećanje vođstva domaćin je propustio pri kraju utakmice kada je ubačenu loptu u kontri sa leve strane, na par metara od gola Budućnost Krušika promašio napadač Jedinstvo Puteva. Već viđen gol i malo sportske sreće za goste nakon nesrećnih golova domaćina u prvom poluvremenu.

BUDUĆNOST: Milinković, Marjanović (od 65. Pavlović), Ranisavljević, Đermanović, Jakovljević (od 76. Medenica), Panić, Ristić (od 65. Kiselčić), Starčević (od 54. Adamović), Ašković, Kerkez (od 54. Jovančević), Petrović

Nakon sedam kola Budućnost Krušik je nakon ovog poraza spala na 12. poziciju na tabeli sa sedam osvojenih bodova. Valjevski fudbaleri su do sada pobedili jedino ekipu Zlatibora u prvom kolu u Valjevu, uz četiri nerešene utakmice i dva poraza.

Ono što je simptomatično jeste neefikasnost. Postignuta su samo četiri gola na sedam utakmica, primnjeno šest, pa se stiče utisak da je odbrana bolji deo tima. Očita kriza ili nedostatak samopouzdanja mladih igrača Budućnost Krušika, ili pak nešto treće… Prilika da se vadi kestenje iz vatre je već danas na stadionu u parku Pećina, u vanrednom kolu gostuje ekipa FAP-a, lider prvenstva. Očekuje se teška utakmica, jer FAP igra u odličnoj formi, do sada je zabeležio šest pobeda i jedan nerešen rezultat, i jedina je neporažena ekipa u ligi.

Uz to primili su samo jedan gol u dosadašnjih sedam utakmica, eto prilike da se poprave utisci iz bledih partija u poslednja tri kola.

Utakmica između Budućnost Krušika i FAP-a zakazana je za 15.30.