06/10/2024
Najnovije vesti

Budućnost Krušik poražena od FAP-a nakon sramnog suđenja

Autor 04/10/2024

Ponavlja se fudbalska istorija na stadionu u parku Pećina. Fudbaleri Budućnost Krušika poraženi su u sedmom kolu Srpske lige Zapad od FAP-a iz Priboja rezultatom 1:2 (1:0).

Nije sramota izgubiti od lidera prvenstva ako je to pobeda kojoj se ne gleda u zube. Ali nakon viđenog na stadionu u Valjevu moramo se zapitati da li je Srpski fudbal upravo tu gde jeste zbog načina na koji se očigledno favorizuju pojedine ekipe. No, krenimo redom.

Detalj iz prvog poluvremena- foto Dragan Krunić

Prvo poluvreme je proteklo u dobroj igri na obe strane terena. Gosti su više želeli gol, ali je odličnom strategijom šefa struke Budućnost Krušika Koste Markovića domaćin ipak držao konce u svojim rukama. Brzim kontra napadima valjevski fudbaleri su opasno ugrožavali gol gostiju, pa je prvu šansu zabeležio Jovan Jakovljević, kada je prečka spasila goste vođstva valjevske ekipe. Nekoliko minuta nakon toga Budućnost Krušik je nakon jednog kontra napada povela 1:0, strelac je bio Panić koji je jednu dubinsku loptu odlično povukao, utrčao u kazneni prostor i lob udarcem doneo radost svojim igračima ali i navijačima na Pećini.

Detalj iz drugog poluvremena- foto Dragan Krunić

Gosti rešeni su u drugom poluvremenu preuzeli igru i brojnim napadima pokušali da dođu do gola, ali je odlična odbrana domaćina bila na nivou zadatka. Preokret se desio u 89. minutu utakmice kada su gosti ubacili loptu u kazneni prostor domaćina, lopta je izbačena na ivicu 16-terca odakle je Marković uputio šut ka golu Budućnost Krušika. Lopta je pogodila u predelu bedra Đermanovića, a sudija istog trenutka pokazao na belu tačku. Protesti domaćih igrača nisu urodili plodom, siguran strelac sa bele tačke bio je Bojović.

Gosti su nakon izjednačenja krenuli na sve ili ništa, ali su domaći igrači brzom kontrom odgovorili na njihove atake, ali su ponovo sudije stupile na scenu. Odličnu akciju Budućnost Krušika koja je pretila da promeni rezultat u korist domaćina ponovo je prekinuo sudija dosudivši ofsajd poziciju. Burne reakcije publike ali i igrača domaće ekipe nisu urodile plodom. Naprotiv, sevali su žuti kartoni- sudija Mihajlović iz Aranđelovca dodelio je čak sedam žutih kartona igračima Budućnost Krušika, kao i crveni Paniću koji je bio na klupi. Već u sledećem napadu gosti su postigli drugi gol udarcem sa 16. metara, a odmah potom je sviran i kraj ove utakmice.

Ponovila se prošlogodišnja utakmica kada je FAP-u dosuđen jedanaesterac koji je golman Milinković odbranio, i kada je sudija ponovio izvođenje nakon koga su gosti postigli gol.

Uvidom u snimak sa sigurnošću se može reći da je Budućnost Krušik drastično oštećena u ovoj utakmici. Penal nije postojao, a o ofsajdu nije bilo ni govora. U tom trenutku rezultat je bio 1:1.

Jedan od sedam žutih kartona za igrače Budućnos Krušika- foto Dragan Krunić

Nakon ovog poraza Budućnost Krušik je sa samo sedam osvojenih bodova ušla u opasnu zonu. Nerešeni ishodi na utakmicama u Valjevu, samo jedna pobeda i 12. mesto na tabeli zadaju brige. Nakon dobrog starta ušlo se u ozbiljne probleme, pa se očekuje teška borba za opstanak u Srpskoj ligi Zapad.

U sledećem kolu koje je na programu u nedelju Budućnost Krušik gostuje u Gornjem Milanovcu gde se sastaje sa ekipom Takova. Očekuje se težak meč, Takovo je demolirano u Loznici u prošlom kolu od domaćina Loznice 4:0.