18/10/2024
Najnovije vesti
predstava-Jedne-letnje-noci-FOTO-IZVOR-Dnevnog-boravka-Nasi-snovi-za-decu-i-odrasle-sa-smetnjama-u-razvoju-10-2024-prenosi-Objektiva.rs-News-Serbie-EU

Prva nagrada za predstavu korisnika Dnevnog boravka Valjevo

Autor 14/10/2024

Predstava Jedne letnje noći korisnika Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju iz Valjeva osvojila prvu nagradu na festivalu u Crvenki.

Udruženje MNRO Plava ptica iz Kule organizovalo je Treći festival dramskog stvaralaštva osoba sa mentalnim teškoćama, gde su nastupili i korisnici Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju iz Valjeva sa predstavom Jedne letnje noći.

Na festivalu, održanom 11. oktobra u Crvenki, predstava Jedne letnje noći je osvojila prvo mesto u konkrenciji pet dramskih ostvarenja.

Nagrada za najbolji glumački par festivala pripala je takođe korisnicima Dnevnog boravka, Mirjani Krunić i Janku Milosavljeviću.

Podsećanje – “Naši snovi” iz Valjeva na gastro takmičenju “Cupi’s Spoon” u Novom Sadu – ovde

Festival je izuzetna prilika da se sretnu udruženja iz drugih gradova koja se bave dramskim stvaralaštvom i tako predstave autorska dela koja se sprovode u okviru aktivnosti Dnevnog boravka.

Udruženje Naši snovi, sprovodi već devet godina inovativnu aktivnost u okviru pružanja usluge Dnevnog boravka, po metodi Aps Arta, radionice primenjenog pozorišta. Ova metoda u radu promoviše ideju pozorišta kao sredstvo ličnog razvoja, koja kroz igru i promene doprinosi boljem osećaju i prihvatanju osoba sa intelektualnim teškoćama.

Podsećanje – Udruženju Naši snovi odobren projekat Rana intervencija za decu sa teškoćama u razvoju – ovde

Usluga Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju i sve aktivnosti u okviru realizacije usluge 15 godina finansirana su iz budžeta grada Valjeva.

PodsećanjePredstava “Kapetan Džon Piplfoks” Udruženja “Naši snovi” iz Valjeva osvojila prvu nagradu na festivalu u Crvenkiovde