22/10/2024
Najnovije vesti
rvaci-FOTO-IzVOR-Rvacki-klub-Mladost-Valjevo-21-10-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-kolubarski-region-News-Serbie

RK Mladost – Mitrović srebro, Simanić bronza

Autor 21/10/2024

Proteklog vikenda u Kanjiži održan je XV Međunarodni memorijalni turnir Čaba Ferenc gde je učestvovalo 350 rvača iz 15 zemalja.

rvaci-Kanjiža-medalje-FOTO-IZVOR-RK-Mladost-Valjevo-10-2024-prenosi-Objektiva.rs-News-Serbie

Rvački klub Mladost iz Valjeva je nastupao sa četiri takmičara. Turnir je počeo dobro svi su prošli prvo kolo uz dobre borbe. Međutim, iz daljeg toka turnira u drugom kolu ispadaju Stefan Bunardžić i Bojan Ristić.

Veljko Mitrović dolazi do polufinala i u jako neizvesnom meču pobeđuje Grka. Izuzetno neugodan protivnik zadavao je muke do poslednjih trenutaka meča, ali je Mitrović sačuvao prisebnost i na bodove pobedio. U finalu neprikosnoveni rvač iz Mađarske naleteo je na tvrd valjevski orah, pa se bitka takođe vodila cele dve runde. Na žalost protivnik je na kraju bio uspešniji.

rvacice-Kanjiža-medalje-FOTO-IZVOR-RK-Mladost-Valjevo-10-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-News-Serbie

Anastasija Simanić na putu do polufinala pobedila je predstavnicu RK Kragujevac i u polufinalu susrela se sa Grkinjom. Nakon početnog vođstva i čak dve tuš pozicije u kojoj je držala protivnicu, na kraju ipak gubi i do kraja turnira se zadovoljila samo bronzanom medaljom.

Turnir jači od Prvenstva Balkana i dve medalje za RK Mladost, fantastičan uspeh. Veliki podstrek za dalji rad naših takmičara. Videli su da mogu i na međunarodnu scenu. Mladost radi punom parom, imamo stalne posete velelepnom sportskom centru Košutnjak gde uz nadzor Aleksandra Maksimovića, osvajača evropskih odličja, napredujemo sve više.

Lepe vesti stižu i sa poslednje izborne Skupštine Rvačkog Saveza Srbije gde je sa 94 glasa jednoglasno za člana upravnog odbora Saveza izabran dugogodišnji sportski radnik i takmičar RK Mladost Dušan Arsenijević što je još jedan u nizu dokaza prepoznatljivosti našeg rada, rekao je predsednik Bojan Marić.